Vi lyser blått - för barns rättigheter

Rocklunda fastigheter lät ABB Arena Syd och Mälarenergi Arena lysa blått i lördags 20 november. Det för att uppmärksamma barnkonventionens dag. Nu uppmanar vi fler att följa vårt exempel.

Den 20 november uppmärksammades barnkonventionens dag instiftad av UNICEF. Årets tema var barns rätt till gott bemötande. För att visa sitt stöd har fler byggnader, både kända och mindre kända, valt att lysa upp i UNICEFs och FNs blå färg. 

Tidigare år har byggnader som exempelvis Akropolis, Pantheon, Empire State Building och European Parliament deltagit. I Sverige har vi sett byggnader som Scandinavium i Göteborg, Katarinahissen i Stockholm och ABB Arena Syd lyst i blått. I år tillkom även Mälarenergi Arena, som lät sin solpanelsklädda fasad lysas upp i den blåa färgen för att visa på vikten av ämnet. 

– Firandet av barnkonventionens dag överensstämmer med våra tankar om social hållbarhet och Agenda 2030s globala mål. Det var inte någon tvekan om att vi skulle delta, säger Björn Sandvall. 

Senaste nyheter

Mitt i idrottens hjärta

Det händer mycket på Rocklunda just nu. Det byggs, expanderas, utvecklas och innoveras. I mitten av all rörelse hittar du Idrottens Hus. Här sitter bland andra RF-SISU Västmanland, en av Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas 19 regionala organisationer. Kristin Pleick är den tidigare basketspelaren och hälsoutvecklaren som nu har titeln distriktsidrottschef på RF SISU. Hon berättar hur arenautvecklingen på Rocklunda påverkat dem som organisation och hur det öppnar upp för en idrott och rörelse som är tillgänglig för alla.

Läs mer

Vi lyser blått - för barns rättigheter

Rocklunda fastigheter lät ABB Arena Syd och Mälarenergi Arena lysa blått i lördags 20 november. Det för att uppmärksamma barnkonventionens dag. Nu uppmanar vi fler att följa vårt exempel.

Läs mer

Skridskoåkning för alla med svenska innovationen No Fall

Hit, till Mimerhallen på Rocklunda, är alla välkomna – oavsett om du kan stå på ett par skridskor eller inte. Som en del i satsningen att göra idrott mer tillgänglig och jämlik har flera nya satsningar gjorts på Rocklunda. Bland annat har det installerats en No fall-skena i Mimerhallen.

Läs mer
Rocklunda Västerås

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå