Rocklunda

Vi lyser blått – för barns rättigheter

Rocklunda fastigheter lät ABB Arena Syd och Mälarenergi Arena lysa blått i lördags 20 november. Det för att uppmärksamma barnkonventionens dag. Nu uppmanar vi fler att följa vårt exempel.

Den 20 november uppmärksammades barnkonventionens dag instiftad av UNICEF. Årets tema var barns rätt till gott bemötande. För att visa sitt stöd har fler byggnader, både kända och mindre kända, valt att lysa upp i UNICEFs och FNs blå färg. 

Tidigare år har byggnader som exempelvis Akropolis, Pantheon, Empire State Building och European Parliament deltagit. I Sverige har vi sett byggnader som Scandinavium i Göteborg, Katarinahissen i Stockholm och ABB Arena Syd lyst i blått. I år tillkom även Mälarenergi Arena, som lät sin solpanelsklädda fasad lysas upp i den blåa färgen för att visa på vikten av ämnet. 

– Firandet av barnkonventionens dag överensstämmer med våra tankar om social hållbarhet och Agenda 2030s globala mål. Det var inte någon tvekan om att vi skulle delta, säger Björn Sandvall. 

Sök

Vad söker du efter? Vänligen fyll i fältet nedan.

För att ge dig bästa upplevelsen av vår webbplats använder vi Cookies. Genom att surfa vidare godkänner du det. Läs mer.