Nyheter

Har du nyheter som är relaterad till Rocklunda och allt som händer på området? Kontakta oss!

Rocklunda Fastigheter vinnare av miljö- och klimatpris

Förra veckan delades Västmanlands miljö- och klimatpris ut för femte gången. Priset syftar till “att uppmärksamma en enskild person, företag eller en organisation, som på ett förtjänstfullt sätt bidragit till att främja länets miljö- och klimatarbete” – och vi på Rocklunda Fastigheter fick stolta ta emot det.

Läs mer

Fossilfri snöröjning på Rocklunda

2019 antogs visionen att Rocklunda ska vara ett klimatpositivt idrottsområde senast 2030. Omställningen är på god väg, Rocklunda har de senaste åren bland annat halverat den egna användningen av fossila bränslen genom eldrivna fordon och olika innovationer. Ett exempel är linjering av fotbollsplaner med en eldriven robot.

Läs mer

Dubbelt blågult på Rocklunda

Fasadbelysningen på ABB Arena Syd och Mälarenergi Arena lyser vanligtvis i regnbågens färger för att visa att alla är välkomna till Rocklunda, oavsett vem du är, varifrån du kommer eller vem du håller i handen. Den här hösten blir lite annorlunda. Nu byter vi ut regnbågen mot dubbelt blågult.

Läs mer

Tillsammans kan vi fortsätta hjälpa till

Rocklunda Fastigheter har tidigare i år både skänkt pengar och uppmanat vårt nätverk att skänka pengar till Ukraina genom vår samarbetspartner UNICEF. Situationen sedan dess har bara blivit värre. Det UNICEF behöver nu är mer pengar!

Läs mer

Rocklunda stugby - En hållbar stugby i framkant

Rocklunda är Västerås och ett av Sveriges största evenemangsområden. Nu kommer snart alla besökare och övriga turister även ha möjlighet att kunna bo där. Efter sommaren står nämligen den nya stugbyn vid Apalby IP klar.

Läs mer

Vi är nominerade till Årets hållbarhetspris

Med stolthet och glädje kan vi berätta att vi har blivit nominerade till Årets hållbarhetspris i Västerås näringslivsgala Guldstänk. “Det känns fantastiskt att göra skillnad på riktigt, och dessutom kunna inspirera andra med de insatser vi gör”, säger Björn Sandvall, teknisk chef på Rocklunda Fastigheter.

Läs mer
Camilla Hedin på Rocklunda stall

Camilla håller i tyglarna på Rocklunda Ridskola

Många är de Västeråsungdomar som fått sitt hästintresse väckt på Rocklunda. Ridskolan har funnits här sedan 1960-talet och drevs fram till 2020 av Roland och Lena Nilsson. Idag är det Camilla Hedin som håller i tömmarna. Hon är uppväxt på Rocklundas stallgolv och har jobbat i verksamheten sedan 1999.

Läs mer

Hett tips för kallt jullov på hemmaplan

Ett område för rörelse, välmående och rekreation,  mitt i Västerås. Det är Rocklunda. Två av de mest  välbesökta inslagen på området under vintersäsongen är allmänhetens skridskoåkning och längdskidåkning i konstsnöspåret. Med två grillplatser för frusna händer och gott om sittplatser för trötta ben finns nu ännu bättre möjligheter för mysiga jullovsutflykter till Rocklunda.

Läs mer

Hållbar mobilitet när Rocklunda väljer underleverantörer

Målet är att Rocklunda ska vara ett klimatpositivt idrottsområde senast 2030, och verksamheten är på god väg. Rocklunda har de senaste åren bland annat halverat sin användning av fossila bränslen.

Läs mer
Rocklunda Västerås

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå