Rocklundas Hållbarhetsarbete

Vision 2030

Här ute på Rocklunda, ett av Nordens största idrottsområden, pågår just nu ett gediget hållbarhetsarbete. Målet är som sagt djärvt, men tydligt – Vi ska göra Skandinaviens största idrottsområde klimatpositivt till år 2030.

Allt du kan tänka dig inom idrott finns här. På våra lite drygt 60 hektar utövas över 20 idrotter. Allt från ishockey, fotboll och ridning till konståkning, bandy och skidsport. Vi arrangerar stora event, konserter, mässor och, såklart, olika idrottsevenemang. Det gör att det rör sig en hel del människor på området, nästan dygnet runt, året runt. Vi har cirka 2 miljoner besökare varje år, vilket i sin tur ställer höga krav på oss som fastighetsägare.

Vi verkar för en hållbar och sund ekonomisk förvaltning åt våra hyresgäster. Därför har vi möjliggjort för ökad beläggningsgrad, fler isdagar och tillfört nya byggnader. Trots det har vi halverat värmeförbrukningen. Allt detta genom smarta investeringar och djup kunskap inom fastighetsförvaltning.

Rocklunda-Vision-2030
Rocklunda-Hållbarhet

Hållbarhet på Rocklunda

Rocklunda är en plats med många syften. Barn och ungdomar idrottar här, skolor bedriver skolidrott och elitlagen bjuder på spännande matcher. Cuper och tävlingar arrangeras här flera gånger årligen. Arenorna gästas regelbundet av kända artister och ibland fylls hallarna av mässor och andra typer av event.

På Rocklunda möts människor för att få energi. Här kan de ta del av naturen mitt i staden. På Rocklunda skapar vi framtidens hållbara rekreationsområde och visar hur ett klimatpositivt idrottsområde kan se ut.

Målet är att vara en hållbar förebild att ta efter, i sociala frågor såväl som för klimat och miljö. Hållbarhet i allt, med trygghet och gemenskap. En plats där människor får energi på ett hållbart sätt!

Vår vision – att vara klimatpositiva 2030

Rocklunda Fastigheter har stort fokus på hållbarhet. Att bli klimatneutrala räcker inte. Nu är det hög tid att betala tillbaka till vår planet. Tillsammans med vår hyresgäst Västerås Stad har vi sedan 2016 lyckats halvera fjärrvärmeanvändningen, samtidigt som vi gjort det möjligt att öka beläggningsgraden, ha fler isdagar och tillfört nya byggnader. Allt detta genom smarta investeringar, goda samarbeten och med djup kunskap inom fastighetsförvaltning.

I stort sett alla klimatforskare är eniga om att de klimatförändringar vi ser världen över är ett resultat av mänskliga aktiviteter. Mänsklighetens utsläpp av växthusgaser påverkar naturens känsliga balans. Klimatet är dessutom ett väldigt trögt system så tyvärr skulle inte ens ett totalt stopp av koldioxidutsläpp redan imorgon få den globala uppvärmningen att upphöra. 

För att åter få klimatet i balans måste vi på global nivå åstadkomma negativa utsläpp, alltså ta bort en del av de växthusgaser vi redan släppt ut i atmosfären. Den nödvändiga omställningen från att vara en del av problemet till att vara en del av lösningen behöver alla göra, individer såväl som företag. 

Vi på Rocklunda tar vårt ansvar och arbetar för att bli klimatpositiva senast 2030. I det här dokumentet, vår färdplan för hållbarhet, kan du läsa om hur vi systematiskt och fokuserat arbetar med hållbarhet.

Sök

Vad söker du efter? Vänligen fyll i fältet nedan.

För att ge dig bästa upplevelsen av vår webbplats använder vi Cookies. Genom att surfa vidare godkänner du det. Läs mer.