rocklunda

Rocklunda blir arena för SM-finalerna i bandy 2024

Den 15–16 mars 2024 blir Rocklunda platsen för en folkfest med bandyintresserade från hela landet. Svenska Bandyförbundet har tagit beslutet att dam-, herr- och ungdomsfinalerna avgörs i ABB Arena Syd och Västerås blir värdstad för SM-finalerna i bandy 2024.

Svenska Bandyförbundet har meddelat att Västerås blir värdstad för finalhelgen där svenska mästarna i bandy ska koras. Västerås arrangerade SM i bandy 1990 på Rocklunda IP men sedan 1991 har Studenternas i Uppsala i varit den huvudsakliga spelplatsen för SM-finalerna. Nu har västeråsarna återigen chansen att se SM-finalerna på hemmaplan, nu i ABB Arena Syd, som är Sveriges största inomhusarena för bandy. Nytt för i år är att ungdomsfinalerna spelas under samma helg och på samma plats för att ge ungdomarna samma förutsättningar som seniorerna.

– SM-finalerna är vårt stora flaggskepp i svensk bandy och Västerås är en fantastisk bandystad som skapar bra förutsättningar, säger Gisela Stockhaus, ordförande i Svenska Bandyförbundet. Vi har genomfört flera undersökningar och dialogmöten för att förstå hur vi behöver utveckla evenemanget. Valet av Västerås handlar bland annat om att vi nu kan skapa fler aktiviteter och kringarrangemang samt att ungdomsfinalerna kan spelas i samband med seniorfinalerna, vilket varit ett starkt önskemål från Bandysverige.

– Vi är oerhört stolta över att ha blivit utsedda till värdstad för SM-finalerna i bandy 2024, säger Lenny Hallgren, direktör för Kultur-, Idrotts-, och Fritidsförvaltningen i Västerås stad. Att få chansen att välkomna både ungdomsfinaler, damfinalen och herrfinalen till en bandyfest i Västerås känns fantastiskt bra. Vi hälsar hela Bandysverige varmt välkomna till oss för en riktigt spännande finalhelg.

– Vi är så glada att Svenska Bandyförbundet väljer Västerås för finalerna i bandy. Att få skapa bandyglädje och visa upp sporten på bred front och på så vis skapa en riktig bandyfest i Västerås blir fantastiskt. Vi välkomnar alla bandyåskådare till Västerås, säger Maria Engelfeldt, verksamhetschef idrott och friluftsliv, Västerås stad.

– Västerås är en historisk bandystad och det kommer märkas i hela arrangemanget. Vi vill bidra till en folkfest som andas tradition, glädje och gemenskap. Tillsammans med föreningslivet, Citysamverkan, näringslivet och västeråsarna ser vi även fram emot att göra hela city till en SM-fest, säger Vicki Skure Eriksson (C), ordförande i nämnden för idrott, fritid och förebyggande.

Biljetterna förväntas släppas i början av december.

Foto: Foto: Romus Ramström / Svenska Bandyförbundet

Sök

Vad söker du efter? Vänligen fyll i fältet nedan.

För att ge dig bästa upplevelsen av vår webbplats använder vi Cookies. Genom att surfa vidare godkänner du det. Läs mer.