Rocklunda stugby - En hållbar stugby i framkant

Rocklunda är Västerås och ett av Sveriges största evenemangsområden. Nu kommer snart alla besökare och övriga turister även ha möjlighet att kunna bo där. Efter sommaren står nämligen den nya stugbyn vid Apalby IP klar.

Rocklunda stugby kommer totalt att omfattas av 21 nyproducerade hotellstugor med totalt 126 till 168 bäddar beroende på hur stugorna används.

– Vi har under lång tid skissat och planerat för en stugby till stöd för de stora cuper och evenemang som regelbundet gästar Rocklunda och det känns väldigt inspirerande att vi nu äntligen bygger den säger Jan-Erik Lahti, fastighetschef på Rocklunda Fastigheter.

Som med så mycket annat på Rocklunda så är hållbarhet en viktig aspekt. Stugbyn är inget undantag.

– Högteknologiska vattensnåla duschar och solceller på taken är exempel på några av de synliga åtgärder vi gjort för att minska klimatavtrycket för stugbyn, säger Björn Sandvall, teknisk chef på Rocklunda fastigheter.

Peter Thornéus är grundare och ägare av Quality living i Västerås AB, företaget som kommer driva stugbyn, instämmer i detta.

– Hållbarhet är jätteviktigt! Inom besöksnäringen är det viktigt att hålla den linjen. Det finns fina framgångsexempel i Kiruna som vi bär med oss, fortsätter Peter Thornéus.

Peter vet vad han pratar om då han senast kommer från en roll som VD på Kiruna Lappland, motsvarigheten till Visit Västerås. Där jobbade han inom IT och turism i en organisation med över 130 bolag. Men sedan tre år tillbaka är han västeråsare på heltid.

– Det känns som hemmaplan med den här satsningen på Rocklunda. Stugbyn ligger i ett fantastiskt område vid Apalby, mysigt lummigt och nära till allt. Alla är välkomna till oss, oavsett om man deltar i något idrottsevenemang, ska gå på en mässa eller konsert eller om man som företagare ska arbeta i staden en tid och behöver boende. Eller för familjen som är här på semester. Vi erbjuder både kortare och längre vistelser.

Peter Thornéus avslutar med att betona att Rocklunda Stugby är en premiumanläggning.

– Allt är nyproducerat med hög standard. Vi ska hålla en hög och bra service, stugorna ska upplevas lite mer åt hotellhållet och kommer erbjuda add-ons i form av bland annat frukost. Eller kanske finns det de som önskar en charkbricka och lite bubbel innan en konsert.

 

Läs mer och boka din vistelse här.

Senaste nyheter

Rocklunda stugby - En hållbar stugby i framkant

Rocklunda är Västerås och ett av Sveriges största evenemangsområden. Nu kommer snart alla besökare och övriga turister även ha möjlighet att kunna bo där. Efter sommaren står nämligen den nya stugbyn vid Apalby IP klar.

Läs mer

Vi är nominerade till Årets hållbarhetspris

Med stolthet och glädje kan vi berätta att vi har blivit nominerade till Årets hållbarhetspris i Västerås näringslivsgala Guldstänk. “Det känns fantastiskt att göra skillnad på riktigt, och dessutom kunna inspirera andra med de insatser vi gör”, säger Björn Sandvall, teknisk chef på Rocklunda Fastigheter.

Läs mer
Camilla Hedin på Rocklunda stall

Camilla håller i tyglarna på Rocklunda Ridskola

Många är de Västeråsungdomar som fått sitt hästintresse väckt på Rocklunda. Ridskolan har funnits här sedan 1960-talet och drevs fram till 2020 av Roland och Lena Nilsson. Idag är det Camilla Hedin som håller i tömmarna. Hon är uppväxt på Rocklundas stallgolv och har jobbat i verksamheten sedan 1999.

Läs mer
Rocklunda Västerås

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå