Rocklunda

Rocklunda stugby – En hållbar stugby i framkant

Rocklunda är Västerås och ett av Sveriges största evenemangsområden. Nu kommer snart alla besökare och övriga turister även ha möjlighet att kunna bo där. Efter sommaren står nämligen den nya stugbyn vid Apalby IP klar.

Rocklunda stugby kommer totalt att omfattas av 21 nyproducerade hotellstugor med totalt 126 till 168 bäddar beroende på hur stugorna används.

– Vi har under lång tid skissat och planerat för en stugby till stöd för de stora cuper och evenemang som regelbundet gästar Rocklunda och det känns väldigt inspirerande att vi nu äntligen bygger den säger Jan-Erik Lahti, fastighetschef på Rocklunda Fastigheter.

Som med så mycket annat på Rocklunda så är hållbarhet en viktig aspekt. Stugbyn är inget undantag.

– Högteknologiska vattensnåla duschar och solceller på taken är exempel på några av de synliga åtgärder vi gjort för att minska klimatavtrycket för stugbyn, säger Björn Sandvall, teknisk chef på Rocklunda fastigheter.

Peter Thornéus är grundare och ägare av Quality living i Västerås AB, företaget som kommer driva stugbyn, instämmer i detta.

– Hållbarhet är jätteviktigt! Inom besöksnäringen är det viktigt att hålla den linjen. Det finns fina framgångsexempel i Kiruna som vi bär med oss, fortsätter Peter Thornéus.

Peter vet vad han pratar om då han senast kommer från en roll som VD på Kiruna Lappland, motsvarigheten till Visit Västerås. Där jobbade han inom IT och turism i en organisation med över 130 bolag. Men sedan tre år tillbaka är han västeråsare på heltid.

– Det känns som hemmaplan med den här satsningen på Rocklunda. Stugbyn ligger i ett fantastiskt område vid Apalby, mysigt lummigt och nära till allt. Alla är välkomna till oss, oavsett om man deltar i något idrottsevenemang, ska gå på en mässa eller konsert eller om man som företagare ska arbeta i staden en tid och behöver boende. Eller för familjen som är här på semester. Vi erbjuder både kortare och längre vistelser.

Peter Thornéus avslutar med att betona att Rocklunda Stugby är en premiumanläggning.

– Allt är nyproducerat med hög standard. Vi ska hålla en hög och bra service, stugorna ska upplevas lite mer åt hotellhållet och kommer erbjuda add-ons i form av bland annat frukost. Eller kanske finns det de som önskar en charkbricka och lite bubbel innan en konsert.

 

Läs mer och boka din vistelse här.

Sök

Vad söker du efter? Vänligen fyll i fältet nedan.

För att ge dig bästa upplevelsen av vår webbplats använder vi Cookies. Genom att surfa vidare godkänner du det. Läs mer.