Hållbar mobilitet när Rocklunda väljer underleverantörer

Målet är att Rocklunda ska vara ett klimatpositivt idrottsområde senast 2030, och verksamheten är på god väg.
Rocklunda har de senaste åren bland annat halverat sin användning av fossila bränslen.

– Vi har ett ambitiöst hållbarhetstänk på Rocklunda. När det gäller vår egen maskinpark arbetar vi fokuserat på att göra den fossilfri. Det är faktiskt tekniken som begränsar oss just nu, de fordon vi ännu inte bytt ut finns helt enkelt ännu inte eldrivna.

Nu tar Rocklunda steget vidare och upphandlar leverantörer – med kravet på hållbara transporter.
– Vi har nu förverkligat något vi kämpat hårt för, i flera års tid. Vi har tecknat fossilfria avtal med två av våra leverantörer, säger Björn Sandvall, Teknisk chef på Rocklunda Fastigheter.

LT Konsult har jouravtal på teknisk förvaltning av brandlarm på arenorna. För dem innebär det fossilfria avtalet att transporterna till arenaområdet sker enbart med elfordon.
– Hela vår filosofi är att det ska vara hållbart. Det är otroligt positivt att Rocklunda ställer dessa krav. Det är ganska ovanligt i fastighetsbranschen att det ställs krav på leverantörer, så att det blir hållbart i hela näringskedjan. All bravur till Rocklunda som bryr sig på riktigt, säger Rickard Törnblom, ägare och hållbarhetschef, på LT Konsult.

DEKRA Industrial AB, gör myndighetsbesiktningar av hissar och portar, och har också utlovat att de alltid kommer åka i elbilar till Rocklunda vid besiktningar.
– Riktigt kul att Rocklunda tar detta initiativ. Rocklundas krav på hållbarhet går helt i linje med DEKRA:s egen strategi att vara en global partner för säkerhet och hållbarhet. DEKRA Sverige arbetar till exempel med att ersätta sin fordonsflotta med elfordon för att bidra till en mer hållbar värld, säger Roland Lehtonen sektionschef på DEKRA Industrial AB.

– Det här är något vi informerat våra leverantörer om i några år, att vi kommer bli tuffare i vår kravställning. Många är tveksamma när det gäller räckvidd med elfordon men nu har vi äntligen hittat två leverantörer som vågar ta steget fullt ut. Vi vill att våra leverantörer har ett helhjärtat hållbarhetsarbete, inte nödvändigtvis med diplom eller certifieringar. Det gäller att visa att de jobbar med frågan på allvar och har ett engagemang i hela organisationen, säger Björn Sandvall, Teknisk chef på Rocklunda Fastigheter.

Senaste nyheter

Rocklunda stugby - En hållbar stugby i framkant

Rocklunda är Västerås och ett av Sveriges största evenemangsområden. Nu kommer snart alla besökare och övriga turister även ha möjlighet att kunna bo där. Efter sommaren står nämligen den nya stugbyn vid Apalby IP klar.

Läs mer

Vi är nominerade till Årets hållbarhetspris

Med stolthet och glädje kan vi berätta att vi har blivit nominerade till Årets hållbarhetspris i Västerås näringslivsgala Guldstänk. “Det känns fantastiskt att göra skillnad på riktigt, och dessutom kunna inspirera andra med de insatser vi gör”, säger Björn Sandvall, teknisk chef på Rocklunda Fastigheter.

Läs mer
Camilla Hedin på Rocklunda stall

Camilla håller i tyglarna på Rocklunda Ridskola

Många är de Västeråsungdomar som fått sitt hästintresse väckt på Rocklunda. Ridskolan har funnits här sedan 1960-talet och drevs fram till 2020 av Roland och Lena Nilsson. Idag är det Camilla Hedin som håller i tömmarna. Hon är uppväxt på Rocklundas stallgolv och har jobbat i verksamheten sedan 1999.

Läs mer
Rocklunda Västerås

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå