Rocklunda

Fossilfri snöröjning på Rocklunda

2019 antogs visionen att Rocklunda ska vara ett klimatpositivt idrottsområde senast 2030. Omställningen är på god väg, Rocklunda har de senaste åren bland annat halverat den egna användningen av fossila bränslen genom eldrivna fordon och olika innovationer. Ett exempel är linjering av fotbollsplaner med en eldriven robot.

Det pratas mycket om hållbarhet i samhället nu, om hur olika företag planerar att minska sina klimatavtryck i framtiden. Vi gör i stället skillnad på riktigt och ställer om med full kraft redan idag. Vi bryter nu ytterligare en hållbarhetsbarriär och kommer att sköta vår snöröjning helt utan fossila bränslen!

LT Konsult Fastighetsservice har fått ansvaret för att snöröja och halkbekämpa Rocklundas närmare 1 500 parkeringsplatser och vägar. Till snöröjningen används en helt fossilfri maskinpark bestående av en ny typ av traktor som går på Biogas samt en eldriven redskapsbärare, också den helt nyutvecklad! Som komplement till dessa används också en mindre hjullastare som drivs på förnybart bränsle. Halkbekämpningen kommer även den att göras helt elektriskt med hjälp av lätta lastbilar.

– Hela vår filosofi är att det ska vara hållbart. Det är otroligt positivt att Rocklunda ställer dessa krav. Det är ganska ovanligt i fastighetsbranschen att det ställs krav på leverantörer, så att det blir hållbart i hela näringskedjan. All bravur till Rocklunda som bryr sig på riktigt, säger Rickard Törnblom, ägare och hållbarhetschef, på LT Konsult Fastighetsservice.

Det här är något vi pratat med våra partners om i många år, att vi kommer bli allt tuffare i vårt sökande efter innovativa och hållbara lösningar. Våra partners måste ha ett helhjärtat hållbarhetsarbete och hjälpa oss framåt i vår strävan att uppfylla visionen om ett klimatpositivt Rocklunda!

Sök

Vad söker du efter? Vänligen fyll i fältet nedan.

För att ge dig bästa upplevelsen av vår webbplats använder vi Cookies. Genom att surfa vidare godkänner du det. Läs mer.