Rocklunda

Dubbelt blågult på Rocklunda

Fasadbelysningen på ABB Arena Syd och Mälarenergi Arena lyser vanligtvis i regnbågens färger för att visa att alla är välkomna till Rocklunda, oavsett vem du är, varifrån du kommer eller vem du håller i handen. Den här hösten blir lite annorlunda. Nu byter vi ut regnbågen mot dubbelt blågult.

Blågult #1

Det blågula symboliserar Sveriges färger. Läget på energimarknaden är väldigt osäkert och det finns en påtaglig risk att delar av Sveriges hushåll och företag tidvis står utan el den här vintern. Vi vill manifestera vår delaktighet i denna allvarliga situation och vi vill inspirera vår omgivning att tänka lite extra på hur och när de använder el den här vintern.

För att inte belasta elnätet mer än absolut nödvändigt kommer vi att göra många olika förändringar den här vintern. Vi genomför nu ett avancerat IT-projekt som låter oss styra vår elanvändning efter hur elsituationen ser ut i Sverige. När elbehovet i Sverige är som störst försöker vi använda som minst! Vissa åtgärder kommer att synas tydligt, till exempel kommer vi att släcka ner våra fasadbelysningar nattetid och att bastubadet efter träningen får vänta till nästa säsong.

Det handlar i övrigt om smarta åtgärder som inte ska märkas av våra besökare, funktion och komfort är viktigt! Rocklunda Fastigheter vill inte vara en del av problemet, vi är hellre en del av lösningen!

Blågult #2

Det blågula symboliserar även Ukrainas färger för att uppmärksamma att situationen i Ukraina fortfarande är katastrofal. Vi stöttar sedan tidigare UNICEF:s arbete och de behöver mer pengar för att kunna göra skillnad för barnen i Ukraina. Rocklunda Fastigheter och några av idrottsföreningarna på Rocklunda arbetar nu tillsammans för att uppmärksamma detta ytterligare och vill medverka till att fler skänker pengar. På Rocklundas matcher och cuper i höst kommer det att finnas representanter från UNICEF som berättar om hur de arbetar på plats och hur vi alla kan hjälpa till. Vi vill också passa på att utmana alla företag i vårt nätverk, och alla Sveriges idrottsarenor. Kan ni hitta på egna kreativa lösningar, eller inspireras av våra, för att samla in och skänka mer pengar?

Sök

Vad söker du efter? Vänligen fyll i fältet nedan.

För att ge dig bästa upplevelsen av vår webbplats använder vi Cookies. Genom att surfa vidare godkänner du det. Läs mer.