Rocklunda

Seriepremiär på ny konstgräsmatta!

Solid Park har blivit Iver Arena – och utrustas samtidigt som namnbytet med nytt konstgräs. Ett arbete som startar redan efter påskhelgen.

Då lag som Västerås SK i Superettan och damerna i Gideonsberg (division 2) så småningom kommer att få göra efterlängtade seriepremiärer på Iver Arena, blir det på ett helt nytt och fräscht underlag.

– Det blir ett konstgräs av högsta kvalitet som bland andra ett antal italienska klubbar använder. Dess- utom ligger det på Bravida Arena i Göteborg, där BK Häcken spelar sina hemmamatcher, säger David Gab- rielson, försäljningschef hos Gårda Johan Sport, Lek & Landskap.

Göteborgsföretaget, med över 20 års erfarenhet av att lägga konstgräs, har fått uppdraget att installera det nya underlaget på arenan i Rock- lundaområdet.
Tanken från början vara att lägga den nya konstgräsmattan under sommar- uppehållet. Med nuvarande hälsoläge blir det tidigare än så.

– Beroende på att en stor del av verksamheten är pausad kommer vi istället att starta arbetet efter påsk och på så vis vara klara då seriespelet förhoppningsvis kommer igång i bör- jan av juni. Vi är givetvis stolta över att komma in på ännu en elitarena, fortsätter Gabrielson.

– Detta är en viktig pusselbit i vårt arbete att göra Iver Arena redo för spel i Superettan. Tidigare i år har
vi förnyat belysningen och nu, i och med det nya underlaget, kommer vi att få en arena som hjälper lagen att prestera på allra högsta nivå, säger Björn Sandvall, Teknisk Chef på Rocklunda Fastigheter.

Rocklunda ägs av Rocklunda Fastigheter AB och är ett 60 hektar stort område myllrande av föreningsliv och rörelseglädje. Barn och ungdomar idrottar där, skolor bedriver skolidrott och elitlagen bjuder på spännande matcher. Cuper och tävlingar arran- geras på området många gånger årligen och arenorna gästas även av stora artister och mässor.

Sök

Vad söker du efter? Vänligen fyll i fältet nedan.

För att ge dig bästa upplevelsen av vår webbplats använder vi Cookies. Genom att surfa vidare godkänner du det. Läs mer.