Välkommen till Rocklunda!

Rocklunda är en idrottsplats som är den största sammanhållna idrottsanläggningen i Sverige. Här finns utomhus- och inomhusarenor för idrott, fritid, mässor, utställningar, konserter och konferenser mm. Utomhusområdet omfattar 60 hektar. Rocklunda ligger cirka 2 kilometer från Västerås centrum.

Hitta till Rocklunda

Arenorna på Rocklunda

Läs mer om våra arenor på Rocklunda. Här kan du även hitta områdeskartan för dig som behöver hjälp med att hitta på det väldiga Rocklundaområdet.

Läs mer om arenorna

Nyheter

Rocklunda Fastigheter vinnare av miljö- och klimatpris

Förra veckan delades Västmanlands miljö- och klimatpris ut för femte gången. Priset syftar till “att uppmärksamma en enskild person, företag eller en organisation, som på ett förtjänstfullt sätt bidragit till att främja länets miljö- och klimatarbete” – och vi på Rocklunda Fastigheter fick stolta ta emot det.

Läs mer

Fossilfri snöröjning på Rocklunda

2019 antogs visionen att Rocklunda ska vara ett klimatpositivt idrottsområde senast 2030. Omställningen är på god väg, Rocklunda har de senaste åren bland annat halverat den egna användningen av fossila bränslen genom eldrivna fordon och olika innovationer. Ett exempel är linjering av fotbollsplaner med en eldriven robot.

Läs mer

Dubbelt blågult på Rocklunda

Fasadbelysningen på ABB Arena Syd och Mälarenergi Arena lyser vanligtvis i regnbågens färger för att visa att alla är välkomna till Rocklunda, oavsett vem du är, varifrån du kommer eller vem du håller i handen. Den här hösten blir lite annorlunda. Nu byter vi ut regnbågen mot dubbelt blågult.

Läs mer

Hela Västerås idrottsområde

Rocklunda är en plats med många syften. Barn och ungdomar idrottar här, skolor bedriver skolidrott och elitlagen bjuder på spännande matcher. Cuper och tävlingar arrangeras här flera gånger årligen. Då och då gästas arenorna av stora artister och ibland fylls hallarna av mässor.

Till Västerås hemsida (öppnas i nytt fönster)

ROCKLUNDA PÅ INSTAGRAM

This message is only visible to admins

Please enter a Username on the Instagram plugin Settings page

There is no connected account for this username

Rocklunda Västerås

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå