Arenorna på Rocklunda

Arenor för alla ändamål.
På Rocklunda finns det stort antal arenor. Förutom de du hittar nedan finns ridanläggningen, flertal fotbollsplaner, området för amerikansk fotboll och rocklunda motionspår. Under respektive arena hittar du mer information.

Arenor och byggnader på Rocklunda

Visste du att Rocklundaområdet är ett av Skandinaviens största sammansatta idrottsområden? Nedan finner du information om våra arenor på Rocklundaområdet.

ABB Arena Nord

Issport, god mat och underhållning

I ABB Arena Nord, som är områdets stora ishall, arrangeras årligen idrottsevenemang, mässor, utställningar och ibland större konserter. Arenan har restaurang och bistro med möjlighet att abonnera. Från restaurangen finns utsikt direkt in i arenan.

ABB Arena Syd

Den enda bandyarenan i Sverige i sitt slag

ABB Arena Syd är en av Sveriges modernaste inomhusbandyarena med unika möjligheter för stora evenemang och tävlingar. Även mässor och utställningar av olika karaktär och omfattning är lämpliga att förlägga i denna fantastiska arena.

Mimerhallen

På rocklundaområdet ligger Mimerhallen — en ishall för i huvudsak ungdomshockey, konståkning, skolidrott och allmänhetens skridskoåkning.

Västerås Arena

Flitigt använd idrotts- och evenemangsarena

Arenan omfattar tre hallar med total golvyta om 3 000 kvm och är ett naturligt alternativ för såväl små som stora evenemang. Det som gör Västerås Arena mycket efterfrågad är arenans flexibilitet, att snabbt kunna förvandlas från sporthall till konsertsal, middagssal eller mässlokal. På arenan finns tillgång till podiedelar, sidointäckningar, bakfonder, videoduk, videokanon och ljudanläggning.

Friskis & Svettis

I januari 2009 invigdes Friskis & Svettis nya fina anläggning på Rocklunda. Friskis & Svettis disponerar 4600 m2 vilka är på Reception och cafédel, gympasal, spinningsal, yogasal, stretchrum samt flera separata ytor på båda planen för styrketräning. Mer information finns på Friskis & Svettis hemsida.

Besök webbplats

Iver Arena

Arenan ligger centralt på Rocklunda och förutom fotboll är arenan en utmärkt plats för exempelvis utomhuskonserter.

Mälarenergi arena

Vår senaste arena invigdes 2020. Mälarenergi Arena rymmer två fullstora innebandyplaner och läktarplatser för 1200 personer.

Rocklunda Ridskola

Besök webbplats

Idrottens Hus

RF-SISU Västmanlands kansli

RF-SISU Västmanland är paraplyorganisation för hela den västmanländska idrottsrörelsen. Vi är ett av Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas 19 regionala organisationer. Vårt uppdrag är att stödja, leda, företräda, utveckla, bilda och utbilda idrottsföreningar och specialdistriktsförbund.

Till RF-SISUs hemsida (öppnas i nytt fönster)
Rocklunda Västerås

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå